top of page

szereplők: Týna Průchová, Anežka Rusevová, Igor Orozovič, Jiří Konvalinka, Ian Soliane, Joséphine Serre és Elvire Marouard​Egy este amit a franciáknak szentelünk. A prágai francia intézet által választott három francia nyelvű dráma, “Écriture du monde” címmel látott napvilágot Csehországban.

David Lescot: Európai
Mi lesz Európával, ha úgy mutatkozik be a világnak, mint a zeneszerző, akit meggyőztek, hogy jobb mint Beethoven, vagy a Porugál lázadó színész, vagy a rigid német szobrász, vagy a belga nyelvész, de akár a legidősebb nő Európában vagy a három zenész aki zenekart keres. Van annyi ereje a művészeknek, hogy megértsék egymást? Fel tudják-e együtt venni a harcot a hiper-bürokratikus Európával? 

 

Ian Soliane: Bamakó-Párizs
Ibou egy illegális bevándorló, aki egy Airbus A320-as repülőgép csomagterében rejtőzik, 9000 méterrel a tenger felett. Az álmairól, a vágyairól, a reményeiről beszél nekünk, és a jövőbe vetett hitéről, arról, hogy milyen szép jövő elé néz Európában. A monológjával párhuzamosan hallgatjuk a boncolási jegyzőkönyv részleteit, 16 órával azután, hogy a gép egy Mali reptéren landolt.

Elvire Marouard: Baudelaire Haitii
Költői szöveg az ismert és tisztelt haiti íróról, amely a fekete lakosság rabszolgává tételéről, és Baudelaire szemein keresztül, a fekete nőkben rejlő szépség, és szenvedély felfedezéséről.

 

Bemutató: 2010. április 10.  DISK Színház, Prága

THEATRUM MUNDI 1

bottom of page